CURRICULUM

ORQUESTRA DE GUITARRES DE BARCELONA

A finals de 1989, Sergi Vicente va iniciar una agrupació amb 8 dels seus alumnes de guitarra amb la intenció de completar la seva formació. A poc a poc aquesta activitat didàctica es va transformar en un projecte molt més ambiciós i amb una gran projecció per on ja han passat més de 100 guitarristes, molts dels quals actualment desenvolupen la seva carrera professional com a solistes.

Tot el material que s’interpreta és fruit d’un constant treball de recerca i adaptació d’un repertori, fins ara, gairebé inexistent. L’orquestra interpreta obres des compositors barrocs fins contemporanis, especialitzant-se en la Música Espanyola. Han col·laborat amb l’orquestra un gran nombre de solistes com: José Lostaló (bandurria), Vicky Romero (cantaora), Yolanda Gaviño (bailaora), Alina Furman (soprano), Iñaki Etxepare (violoncel), Enrique Telleria (bandoneón), Evelio Tieles, Ala Voronkova, Manuel Guillen, Gilles Apap (violí), etc.

L’orquestra ha participat en nombrosos Festivals i recitals a diferents llocs d’Espanya, destacant la seva participació al “Festival Internacional de Guitarra de Ponferrada”, al “Festival de Música dels Pirineus”, “IV Ciclo de Guitarra Clásica de Madrid”, el “Festival Internacional de la Rioja”,”Festival de Música de Valladolid”, “Festival de Música Ciudad de Pamplona”, etc. Així com la col·laboració a l’acte celebrat a Montjuïc “per a la lluita contra la leucèmia” junt a Josep Carreras (juliol-98), i un exitós concert a la Catedral de Barcelona durant les festes de La Mercè (setembre-02), així com a l’Anfiteatre romà de Tarragona (agost-05). També ha actuat al Teatro Arriaga de Bilbao, el Palau de la Música Catalana, el Palau de la Música de València, etc.

Uns quants components de l’orquestra van ser seleccionats al 1999 per a formar part de la “European Guitar and Mandolin Youth Orchestra” amb músics de tots els països europeus. Al maig del 2000 l’orquestra inicià la seva difusió internacional participant en el Festival Internacional de Guitarra de l’Havana compartint programa amb importantíssimes figures de la guitarra com John Williams, Pepe Romero, Paco de Lucía o Vicente Amigo. Posteriorment participà al Festival Internacional de Guitarra de Barcelona ​​en les edicions del 2001 i 2002 i realitzà una gira de concerts a Rússia el 2003. Fou convidada al “Festival de Música de la Mediterrània” de Còrsega en els anys 2006 i 2008, obtenint sempre una gran acollida per part del públic i la premsa especialitzada.
Al 2001 l’orquestra va editar el seu primer CD i el 2004 va publicar un DVD del concert realitzat al Palau de la Música Catalana al maig del mateix any amb motiu del seu 15 aniversari. El 2008 realitza una temporada de concerts al Teatre Poliorama de Barcelona programant un repertori que va abastar des del barroc fins als compositors dels nostres dies. Al març de 2009 la OGB va ser encarregada de fer el concert inaugural del “XX Festival de Guitarra de Barcelona” a l’Auditori de Barcelona on va ser dirigida per Leo Brouwer en un concert gravat per TV3.

Al novembre de 2009 realitzà la seva primera gira per diferents ciutats dels Estats Units d’Amèrica, sota la gestió de la Columbian Artists Management Inc (CAMÍ) i el proper abril partirà de nou a USA per realitzar la seva segona gira americana de nou de la mà de CAMI i JPC Iniciativa Musical.